Op vrijdag 29 september was Sandra uitgenodigd bij het Google Digitaal Atelier in Brussel als gastspreker op het Let’s Get Inspired evenement van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Dit event is op poten gezet om jongeren te inspireren bij het opstarten van hun eigen mini-onderneming.

Samen met onze marketing jobstudent Zorana trok Sandra vol enthousiasme naar onze hoofdstad. Na de vriendelijke ontvangst door het Vlajo team stond er een vegan lunch klaar. “Verbazend lekker! Vooral het koekje als dessert”, klonk het bij Zorana.

Gastsprekers

Na de lekkere lunch begonnen de studenten toe te stromen. Koen Vints van The Binding Energy startte de keynote sessies met een presentatie over Nucleaire Techniek. Wat een ingewikkelde materie, maar zo boeiend!

Als tweede spreker kwam Andreas Creten van Pizzabol wat meer vertellen over hoe hij zijn bedrijf vanuit zijn garage heeft opgestart en hoe hij ermee omging wanneer hij tegen logistieke problemen liep. Hier konden de studenten uit leren dat de logistiek achter hun bedrijf even belangrijk is als wat er voor de schermen gebeurd.

Michael Dennis van BNP Paribas Fortis kwam wat inzichten geven over de financiële zaken achter een onderneming.

Als voorlaatste nam Esther Noeth van Sofar het woord. Ze vertelde hoe ze op jonge leeftijd al leerde innoveren en hoe ze de wereld helpt aan een betere toekomst aan de hand van duurzame sofa’s.

De finale was voor Sandra. Sandra wist de studenten meteen mee te nemen in haar presentatie en geboeid te houden.

Wat is belangrijk om aan toekomstige ondernemers mee te geven? De vele aspecten van het ondernemerschap bijvoorbeeld:

Maar misschien nog belangrijker zijn de vele valkuilen:

Tevreden en zelf geïnspireerd vertrokken Sandra en Zorana terug naar huis. Een geslaagde dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *