Jouw trouwe viervoeter kan meer zijn dan alleen een fijne metgezel, want wist je dat kosten die verband houden met je hond misschien wel in je boekhouding kunnen?

Het idee dat je de kosten voor je hond in je boekhouding kan steken, lijkt misschien absurd, maar het is zeker mogelijk in bepaalde gevallen.

Wanneer kan je je hond inbrengen in de boekhouding?

Niet eender welke hond komt zomaar in aanmerking om in te brengen in de boekhouding. Je moet je trouwe viervoeter namelijk kunnen linken aan je beroep.

Adopteer je een hond om bijvoorbeeld je kantoor, magazijn of handelspand te bewaken? Dan kan die als investering in je boekhouding. Dit geldt ook voor een woning met gemengd gebruik, waarvan dus minstens een deel voor beroepsdoeleinden wordt gebruikt. En hoewel ze vinnig uit de hoek kunnen komen, zal je een pomeriaan of shih tzu niet kunnen verantwoorden als waakhond.

De aftrekbare kosten omvatten niet alleen de adoptieprijs, maar ook andere uitgaven zoals voeding, vaccinaties, medische zorgen en zelfs accessoires.

Kan je een kat inbrengen in je boekhouding?

Voor bepaalde beroepen kan je een kat in je boekhouding verantwoorden. Als boer kan je kat bijvoorbeeld helpen met ongedierte bestrijden.

Je huisdier kan dus meer dan alleen gezelschap bieden, maar denk goed na voordat je hem of haar in je boekhouding opneemt. Wees duidelijk over hoe je dit kunt staven en wat de link met je beroep is. Raadpleeg indien nodig een boekhouder om de juiste beslissing te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *