Wanneer je een waslijst aan taken hebt, is het soms moeilijk om alles overzichtelijk te houden. Checklists bieden hier de oplossing. Deze geven je de structuur die je nodig hebt om taken succesvol af te ronden.

Maak niet zomaar één oneindige checklist, maar maak verschillende checklists op basis van categorieën. Deel je af te werken taken op in kleinere taken. Dit maakt je checklist behapbaar. En iets kunnen afvinken van je checklist geeft ook gewoon een heel tof gevoel.

Vijf handige checklist apps

Met de basis notities app op je gsm of de takenfunctie van Google Agenda kan je zeker al verder voor al je to do’s. Maar op een bepaald moment ga je waarschijnlijk een tikkeltje meer nodig hebt. De volgende vijf apps zijn interessante checklist tools die je structuur en rust in je hoofd bieden.

Checklist.com

Checklist.com helpt je snel van start gaan dankzij de optie om met een van de honderden bestaande sjablonen met veelvoorkomende taken te beginnen aan je to do lijst. Je kan deadlines instellen, aanduiden welke taken de hoogste prioriteit hebben en eenvoudig taken delen met anderen. De app is 100% gratis zonder in-app aankopen of een pro versie.

Todoist

Todoist is ideaal om taken en checklists bij te houden. Je kunt taken categoriseren, prioriteiten stellen en delen met anderen. Dit is een veelgebruikte app door zijn handige en begrijpelijke lay-out. Voor persoonlijk gebruik is de app gratis.

Evernote

Met Evernote kan je naast checklists bijhouden ook notities, projecten en ideeën in kaart brengen. Je kan er ook handgeschreven notities en audio aan toevoegen.

Trello

Ook Trello gaat verder dan checklists bijhouden. Het is een visuele tool waarmee teams elk type project, workflow of taak kunnen beheren. Het is ook handig voor brainstorms en mind maps. Trello is vooral gericht op teams, maar de gratis basis versie is zeker ook interessant als checklist app.

Notion

Notion is een overkoepelende app waarmee je checklists, databases en procedures kan in kaart brengen. Het is handig voor zowel persoonlijke als professionele organisatie. Notion heeft ook een AI-tool uitgewerkt dat vergelijkbaar is op Chat GPT. Voor persoonlijk gebruiken of kleine teams is Notion gratis te gebruiken.

Je kan natuurlijk ook back to basics gaan en je checklists op papier bijhouden. Een bullet journal is daar een leuke tool voor.

Zoek eens uit wat voor jou het beste werkt. Het belangrijkste is dat je je checklists niet vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *