Bij FAS waken we erover dat iedereen zich goed in z’n vel voelt op het werk. Dit is niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook om zaken zoals werkverzuim en burn-out te voorkomen. Met deze vijf tips zorg jij er ook voor dat je werknemers zich goed voelen op het werk.

1. Toon vertrouwen

Geef je werknemers hun eigen verantwoordelijkheden aan de hand van doelstellingen in plaats van strikt afgebakende to-do-lijstjes. Sta open om medewerkers invloed te geven op de invulling van hun functie. Op die manier toon je dat je vertrouwen hebt in hen en verhoogt hun verantwoordelijkheidszin en betrokkenheid met het bedrijf en de functie. Ga niet micro managen, want daarmee raakt niemand vooruit.

2. Moedig ontwikkeling aan

Stimuleer je medewerkers om ambitieus te zijn en hun persoonlijke ontwikkeling mee te nemen in hun job. Geef hen de kans om interesses te verkennen en nieuwe vaardigheden te leren, bijvoorbeeld door hen opleidingen te laten volgen.

3. Stimuleer open communicatie

Maak duidelijk aan je medewerkers dat alles bespreekbaar is en dat je altijd openstaat voor nieuwe ideeën. Op deze manier weet iedereen dat ze zich veilig kunnen voelen om te zeggen wat op hun lever ligt. Maar maak het ook wederzijds, en wees eerlijk over hoe het staat met het bedrijf en wat de toekomstplannen zijn.

4. Maak tijd voor persoonlijke contactmomenten

Leer je medewerkers kennen door van tijd tot tijd met hen te babbelen over wat hun motivaties en ambities zijn en hoe de band met hun collega’s is. Luister naar hun vragen of kritiek. Gebruik het contactmoment ook om hen op de hoogte te brengen over de nieuwste ontwikkelingen binnen het bedrijf.

5. Geef positieve feedback

Evaluatiegesprekken staan vaak in het teken van wat er beter kan, maar spreek eens je waardering uit voor wat je medewerkers doen. En dit mag zeker ook geregeld gebeuren. Door successen te vieren en opbouwende kritiek te geven, toon je niet alleen dat je hen apprecieert, maar ook dat je een toekomst ziet in de medewerker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *