Social media is voor veel ondernemers een vaag begrip. Iets dat onderaan de to do lijst bengelt. Maar als wij de vraag krijgen over hoe FAS zo snel groeit op korte tijd, is social media een van de sleutelbegrippen. Daarom onze tip: stop met social media marketing te verwaarlozen.

Hoe helpt social media marketing?

Door social media groeide FAS dit jaar van één naar dertien werknemers. Hoe pakten wij dat aan?

Op de eerste plaats gebruiken we social media om te tonen dat FAS een leuk bedrijf is. In de war for talent helpt ons dat enorm om nieuw talent aan te trekken.

Een mooi voorbeeld hiervan is Eline, onze nieuwste aanwinst. Ze zag op onze website en socials dat FAS wel een toffe werkplek leek en solliciteerde binnen de 19 minuten nadat onze vacature online stond.

Natuurlijk moeten we ook werk hebben voor al die werknemers. Door de manier waarop wij onze social media marketing doen, horen we regelmatig dat we opvallen “omdat jullie het anders aanpakken”. Net zoals dat FAS een leuk bedrijf lijkt (en is!) om voor te werken, komt FAS natuurlijk ook naar voren als een leuk bedrijf om mee samen te werken.

Op welke kanalen zetten wij in?

Wij gebruiken LinkedIn als primair kanaal voor onze posts, want een grote hap van de LinkedIn-gebruikers behoort tot onze doelgroep.

Wat op LinkedIn komt, komt zonder veel aanpassingen ook op Facebook en Instagram. Hier zouden we meer kunnen inzetten op de diversiteit van onze berichten, maar dat vraagt natuurlijk drie keer meer inspanning. Voorlopig merken we dat onze posts op de drie kanalen goed scoren.

We gebruikten social media al in het verleden, maar in februari 2023 begonnen we met een duidelijk social media marketing plan. Enkele statistieken, februari 2023 is aangeduid met een verticale lijn:

LinkedIn:
December 2022 t.e.m. oktober 2023.

Facebook:
November 2022 t.e.m. oktober 2023. De grijze lijn geeft dezelfde periode weer van een jaar eerder.

Instagram:
November 2022 t.e.m. oktober 2023. De grijze lijn geeft dezelfde periode weer van een jaar eerder.

Daarnaast gebruiken we sinds dit jaar ook TikTok. Voor FAS is dit vooral een nice to have. Leuke TikTok filmpjes maken zijn een extraatje, maar geen prioriteit. Deze video’s dragen wel bij aan ons FAS-imago: een leuk bedrijf.

Wat kost social media marketing?

Social media marketing hoeft geen grote kost te zijn. Zoals je in onze statistieken kan zien, doen wij niet aan betaald adverteren. Natuurlijk kost social media marketing wel tijd en moeite. Een goed marketing plan en consistentie zijn de sleutel tot een organische groei op social media.

Nog een belangrijk advies over social media marketing: laat je niet ontmoedigen door weinig likes of geen interactie. Mensen zien je posts wel passeren, maar geven tegenwoordig niet snel likes of reacties. Begin er dus gewoon aan, en vooral: zet door!

Volg ons ook zeker op LinkedIn, Facebook, Instagram of TikTok: @faservices.be. Je krijgt er interessante en leuke posts en grappige filmpjes voor in de plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *