Er bestaan eindeloos veel lijstjes zoals deze op het internet. Van alle mogelijke selfmade miljonairs en grote namen binnen de businesswereld, in elke mogelijke taal en op elk mogelijk niveau.

Dit zal dus heus niet de eerste boekenlijst zijn die je voorgeschoteld krijgt. Wat dit wel zal zijn, is een oprechte boekenlijst: je zal er geen illusoire tips in vinden om slapend rijk te worden of hoe je ervoor zorgt dat je morgen met pensioen kan gaan, wel echte tips van echte ondernemers.

Boekentip 1: Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar

Beginnen ondernemen is niet vanzelfsprekend. Een onderneming staat of valt met goed leiderschap en doorzetting. Daarom is het belangrijk dat je met de lastigste persoon op aarde om kan gaan: jezelf.

Dit boek legt haarfijn uit hoe je om moet gaan met jezelf, in elke mogelijke situatie. Het is een interessant boek om te lezen voor je begint met ondernemen. Zo ontdek je waar voor jou de valkuilen liggen. En als je weet wat je gebreken zijn, ben je al halfweg met ze op te lossen.

Boekentip 2: Brieven aan startende ondernemers van Frank Hoogendijk

Dit boek is een verzameling van 31 brieven van 32 ondernemers. Brieven direct bedoeld voor startende ondernemers. Boordevol tips en wijze levenslessen, maar ook motivatie.

Het boek is een schat aan waardevolle inzichten waardoor startende ondernemers hun reis naar succes kunnen beginnen met een goede basis.

Wat dit boek zo uniek maakt, is de persoonlijke benadering. Alle brieven zijn geschreven door ervaren ondernemers die zelf ook ooit in de schoenen van de lezer hebben gestaan. Zo delen ze hun persoonlijke ervaringen, uitdagingen en overwinningen. Hierdoor kan de lezer zich identificeren met hun ondernemersreis.

Boekentip 3: Van zelfstandige naar ondernemer in 15 uitdagingen van Andy Coomans

Andy Coomans, zelf een ervaren ondernemer, deelt in zijn boek zijn persoonlijke expertise om anderen te helpen groeien.

Laat je meenemen op een inspirerende reis naar succesvol ondernemerschap. Met praktische adviezen, persoonlijke anekdotes en waardevolle tips biedt het boek een leidraad voor zelfstandigen die hun onderneming naar het volgende niveau willen tillen.

Boekentip 4: Topgemerkt van Katlijn Voordeckers

Als je wil beginnen ondernemen, is het opbouwen van een stevige basis van onschatbare waarde voor succes. In Topgemerkt vinden beginnende ondernemers een waardevolle bron aan kennis en begeleiding om hun personal branding stevig uit te bouwen of te versterken en zich zo te onderscheiden van de rest in hun vakgebied.

Dit boek biedt niet alleen een diepgaand inzicht in het belang van personal branding, maar geeft ook praktische strategieën om een krachtig merk op te bouwen.

Boekentip 5: Why Now van Michael Humblet

In Why Now deelt Michael Humblet zijn schat aan kennis en ervaring. Als ondernemer, spreker en sales expert begrijpt Humblet als geen ander wat de uitdagingen en kansen zijn waarmee ondernemers geconfronteerd worden.

Met een mix van praktische tips en inspirerende verhalen is Why Now een onmisbare gids voor iedereen met een ondernemingsdroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *