Over ondernemen en alles wat ermee te maken kan hebben, zijn al duizenden boeken geschreven. Veel quatsch, maar zeker ook veel interessante boeken waar je echt iets mee bent. Wij kozen vijf boeken uit de FAS boekenkast die je aan het denken zetten om nieuwe inzichten te ontwikkelen.

Boek 1: Profit First van Mike Michalowicz, Femke Hogema en Ilse Dieltjens

Zowat elke ondernemer zou zeggen dat je eerst alle kosten binnen je bedrijf moet betalen en dat je dan pas winst kan maken. Maar Profit First draait dit model om. Dit boek pleit voor het nemen van winst als eerste prioriteit en daarna pas de kosten te dekken.

Het boek introduceert een innovatief systeem om je financiën op een andere manier te beheren. Dit zou helpen om meer grip te krijgen op je bedrijf en je cijfers en je winstgevendheid te vergroten.

Profit First doet je nadenken over de manier waarop je je financiën momenteel beheert en hoe je ze beter kunt aanpakken.

Boek 2: Unfair Advantage van Carole Lamarque

Als ondernemer moet je jouw unieke troeven kennen en deze ook ten volle benutten. In Unfair Advantage geeft Carole Lamarque inzichten in hoe jij jouw unieke troeven kan vinden en gebruiken.

Met inzichten van specialisten en een originele opbouw is dit een boek dat je doet nadenken. Een inspirerende gids om je onderscheidend vermogen te ontdekken en optimaal te benutten in je zakelijke avontuur.

Boek 3: De Limieten Van de Markt van Paul De Grauwe

Paul De Grauwe, een Belgisch econoom, onderzoekt in De Limieten Van de Markt de rol en de beperking van de markt in onze samenleving. Hij stelt enkele kritische vragen en zet je aan het denken over hoe efficiënt de vrije markt is en hoe marktfalen kan optreden.

Dit boek is een waardevolle aanvulling op het denken van alle ondernemers, juist omdat het je aanspoort om dieper na te denken over het grote geheel.

Boek 4: The Future of Shopping van Jorg Snoeck en Pauline Neerman

The Future of Shopping geeft een fascinerende blik op de toekomst van winkelen, zeker in een tijd waarin detailhandel voortdurend evolueert. Het boek verkent trends, de veranderende consumentengedragingen en verdere technologieën in de retailwereld.

Zeker als ondernemer in de detailhandel of e-commerce zal dit boek je uitdagen om vooruit te denken, innovatief te zijn en aan te passen aan de snel veranderende winkelomgeving.

Boek 5: De Onsterfelijke Onderneming van Fons Van Dyck

Wat maakt een bedrijf tijdloos? In De Onsterfelijke Onderneming onderzoekt Fons Van Dyck welke factoren bepalen welke bedrijven blijven floreren en welke uiteindelijk ten onder gaan.

Het boek gaat dieper in op de rol van merken, waarden, cultuur en innovatie in het creëren van een duurzaam en onsterfelijk bedrijf. Een inspirerend werk dat je helpt om na te denken over de langetermijnstrategie van je onderneming en hoe je een blijvende impact kunt hebben in een steeds veranderende wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *